Et litterært selskab - hvorfor?

Historien bag

 

Lørdag den 16. november 2002 stiftedes Johannes Jørgensen Selskabet ved en sammenkomst af interesserede på Svendborg Bibliotek.

 

Johannes Jørgensen Selskabet opfatter sig som et forum til fremme for kendskabet til den internationalt kendte danske forfatter, hvis værker om de store helgensikkelser Frans af Assisi, Catarina af Siena og Birgitta af Vadstena har skabt ham et stort navn i udlandet, og som placerer ham som Danmarks mest oversatte forfatter efter hans ligeledes fynske åndsfælle H. C. Andersen. 

Men Johannes Jørgensens navn knytter sig også til den litterære verden omkring århundredskiftet 1900, hvor brydningerne mellem realismen og symbolismen gjorde sig gældende.

I Danmark fik Johannes Jørgensen aldrig den position, som hans litterære format rettelig gjorde ham fortjent til. Hans litterære format har en så stor spændvidde, at det vil være forkert at sætte ham i nogen snæver bås, selvom hans katolicisme naturligvis kom til at præge en del af hans produktion.

Johannes Jørgensen Selskabet er åbent for enhver, som har interesse for den store digter, hvis lyrik og sproglige æstetik sætter ham blandt de ypperste i dansk litteratur.

Den årlige generalforsamling afholdes i november på Svendborg Bibliotek – i byen, hvor digteren er født.


Enhver med interesse for Johannes Jørgensen og hans forfatterskab er velkommen som medlem af Johannes Jørgensen Selskabet. Det koster 175  kr. om året. Man kan melde sig ind i selskabet ved enten at kontakte en af bestyrelsen (se linket "Bestyrelsen" eller ved at indbetale 175 kr. på konto 1551 0010132908 mærket "nyt medlem".

Stig Holsting
Formand
Johannes Jørgensens hus Fruestræde i Svendborg

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Barbara Nielsen | Svar 24.11.2016 22:44

Dejligt at der findes et selskab som holder ham i minde. Jeg søger en bog af J.J. om Hildegard af Bingen og Teresa af Avila, kender I noget til dem?

Stig Holsting 24.11.2016 23:44

Ud over, at Johannes Jørgensen nævner disse to helgeninder nogle få steder i sin omfattende litteratur, har han ikke skrevet nogen selvstændige bøger om dem.

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.04 | 16:27

Kære Stig Hilsting
Det jeg bare ville sige var køber gerne et eksemplar hvis I fortsat har nogle til salg
Vh TMelchior
Fortsat god dag

...
21.04 | 16:15

Min mail er tmme@regionsjaelland.dk
Mvh Thomas Melchior
Men man skal anføre mail for at kunne sende kommentar/besked

...
21.04 | 16:10

Kære Thomas Melchior. Da du ikke har angivet hverken mailadresse. eller tlf.nr., har vi ikke kunnet sende dig et direkte svar, men kun på denne side.”

...
21.04 | 15:58

Kære selskab
Har tidligere sendt en mail til Jer men ikke modtaget svar
Er det muligt at købe bogen Charles de Foucald
Prøver lige engang til
VhThomas Melchior

...
Du kan lide denne side