GENERALFORSAMLING 05. nov. 2022

Den nye bestyrelse 2022

Formand: Elizabeth Cray Bakra

Tlf. 24 94 98 57

E-mail: cray.elizabeth@gmail.com

 

Næstformand: Ove Kreisberg

Tlf. 22 44 44 07

E-mail: ove@kreisberg.dk

 

Sekretær: Ove Klausen

Tlf. 50 90 80 80

E-mail: oklausen@fiberflex.dk

 

Bestyrelsesmedlem: Bo Alkjær

Tlf. 28 86 55 50

E-mail: boalkjaer@hotmail.com

 

Bestyrelsesmedlem: Birte Lundgreen

Tlf. 20 63 98 17

E-mail: blundgreen@icloud.com

Formandens beretning 2022

Formandsberetning for Johannes Jørgensen Selskabet

for 2022

 

Generalforsamling 5. nov. 2022

 

 

 

Ifølge Johannes Jørgensen Selskabets statutter skal formanden ved årets ordinære generalforsamling aflægge en beretning om årets gang i selskabet.

 

Og det vil jeg så gøre, så godt det lader sig gøre, for det skal ikke være nogen hemmelighed, at der ikke er så meget at berette.

 

Årsagen må jeg så lægge for dagen helt fra begyndelsen. Mange af selskabets aktiviteter afhænger jo ikke underligt af formandens initiativer og formåen. Dette forhold blev i nogen grad sat på standby på grund af formandens sygdom. Mine muligheder for at fortsætte med den iver og kunnen, hvormed jeg gennem 20 år har forsøgt at fremme kendskabet til Johannes Jørgensens store forfatterskab, fik et knæk derved. Det forhindrede mig i at foretage mine sædvanlige studier på Det Kgl. Bibliotek, hvor jeg gennem 20 år har siddet og studeret i digterens arkiver. Jeg har måttet opgive den intense læsning i det ellers fascinerende materiale, som gennem årene har været sporen i alt, hvad jeg har gjort til digterens og selskabets gavn.

 

Som det vil være medlemmerne bekendt, lykkedes det dog at få vores Nyhedsbrev ud med de fire numre til fastsatte tider, dels fordi jeg havde materiale liggende, som mere eller mindre var klar til udgivelse, dels ved at trække på kapaciteter udefra. Således vil det også være muligt at få årets fjerde og sidste nummer færdigt.

 

Årets traditionelle flagskib har altid været sommermødet, som det i år lykkedes at få på plads, til trods for at vi ikke mere kunne benytte Møstings Hus på Frederiksberg. Gennem 18 år har vi kunnet benytte dette sted til stor glæde for os og mange andre uden for selskabet. Huset, som tilhører Frederiksberg Kommune, skulle nu bruges til andre formål. Med lidt besvær lykkedes det os at finde frem til et andet godt og egnet sted, den såkaldte ”Englesal” ved Niels Steensens Gymnasium på Østerbro. Da det tillige også lykkedes at få engageret to kapaciteter til at komme og bidrage med gode og vægtige indslag, blev det et godt sommermøde. Fremmødet var godt, dog knap så godt som vi er vandt til. Det skyldes utvivlsomt, at vi på Frederiksberg blev annonceret sammen med andre kulturelle arrangementer i kommunen og derved nåede ud til en bredere kreds.

 

To litterære begivenheder måtte vi undlade at deltage i.

 

1. oktober havde Svendborg Bibliotek taget initiativ til at markere 100-året for Johannes Jørgensens udnævnelse til æresborger i Assisi. Men da selskabet ikke havde plads i programmets sammensætning, var skaden nok ikke så stor.

 

 

 

Et andet arrangement, vi måtte sige nej til at deltage i, var et såkaldt ”litterært folkemøde” i Skørping 1. og 2. oktober på initiativ af Herman Bang Selskabet, altså delvist sammenfaldende med arrangementet i Svendborg, men det var ikke grunden til, at vi måtte afstå fra at deltage Der var tilmeldt 24 selskaber, og vi havde været en naturlig deltager, men Skørping ligger jo for os ikke lige om hjørnet, og ingen i bestyrelsen kunne repræsentere selskabet. Der var ikke tale om et arrangement i lighed med det hedengangne Store Bogdag på Hald Hovedgård, hvor de enkelte selskaber kunne præsentere sig ved foredrag. Snarere kan man sammenligne det med det store Bogforum i Bellacentret København, hvor vi i sin tid deltog og delte stand med andre selskaber, og hvor interesserede kunne henvende sig med spørgsmål.

 

 

 

Derimod synes digterruten i Svendborg at være blevet en succes, og da den har den positive virkning, at den trækker flere besøgende til Huset i Fruestræde, opnår den en dobbelt værdifuld effekt.

 

 

 

Endnu en gang vil jeg på selskabets vegne takke Svendborg Bibliotek for imødekommenhed over for os. Dette tætte forhold har gennem årene været en vigtig inspirator for vores arbejde.

 

 

 

 

 

Stig Holsting

Formand for Johannes Jørgensen Selskabet

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Anna Saaby | Svar 22.11.2021 23:28

Tak for referatet.
Jeg ser allerede frem til næste sommermøde i * Englesalen" på Østerbro.
Håber selskabet vil arbejde på at arrangere endnu en rejse! (Maria)

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

28.07 | 11:20

I skulle vel ikke have MIN LIVSANSKUELSE i INDBUNDEN UDG.? Jeg har den uindbundet - lidt løs i det. Mvh Jan Ulrik Dyrkjøb

...
21.06 | 13:06

Desværre har Svendborg Kommune ikke sikret adgang for hsndicsppede og kørestolsbrugere

...
16.06 | 17:30

Det børsnoteres , at kørestolsbrugere og hsndicsppede, ikke kan komme ind!
Adgangforholdene tillader det ikke!

...
21.04 | 16:27

Kære Stig Hilsting
Det jeg bare ville sige var køber gerne et eksemplar hvis I fortsat har nogle til salg
Vh TMelchior
Fortsat god dag

...
Du kan lide denne side